חיפוש
Close this search box.

רועי מוהר

ראיון קצר עם רועי מוהר, המדריך של השומר הצעיר במסילות

רועי מוהר, בן 19 וחצי, הוא המדריך של השומר הצעיר במסילות, במסגרת היותו ש”ש (שנת שירות).

 

רועי הוא חלק משמעותי ביותר מחיי שכבת הנעורים הקטנה של מסילות. לא כולם בקיבוץ מכירים את רועי.

בל”ג בעומר, כאשר הוא היה כאן יחד עם שמוצניקי”ם נוספים שגייס לחג, ועם המודרכים בשכבת הנעורים של מסילות, פגשתי מבוגרים של הקיבוץ שהופתעו לדעת, שיש פעילות של השומר הצעיר בקיבוץ.

היו לא מעט מבוגרים שהביטו מרחוק, וכאשר ראו חבורה של צעירים עם חולצות כחולות ושרוך לבן, פתאום היה ניצוץ של שיכרון טוב במבטם, והם חייכו, חיוך מלא חיבה.

כשהתגובה הזאת חזרה על עצמה באותו יום, היה לי ברור, שצריך לכתוב על רועי ועל נוכחות השומר הצעיר כיום במסילות.

לקראת גיוסו לצבא ועמו הפרידה מהחניכים ב14 ביוני, שוחחתי עימו.

רועי מסים את שנת השירות שלו ופונה ל”מפעל קיץ” של התנועה. לקיבוץ יגיע או תגיע קומונר/ית חדשה/ה.

בל”ג בעומר האחרון, כזכור, ארגנו רועי יחד עם עוד קומונרים מהשומר הצעיר, פעילויות עבור הילדים. בני הנוער שלנו במסילות לקחו חלק בהכנות ובהפקת הפעילויות.

רועי ארגן והנחה טקס קצר, ובו הוא אמר שפעילותו בקיבוץ חשפה אותו לנוף אנושי יפה במיוחד במסילות. רועי הביע את חיבתו העמוקה לבני הנוער המעטים, שהם המודרכים שלו כאן, וניכר היה שהוא מדבר מעומק הלב.

רועי אמר:” בגלל מיעוט הילדים במסילות בשכבות ז’, עד יב’, נתבקשתי לקחת אחריות על מועדון הנעורים פעמיים בשבוע. התנועה ממשיכה לפעול במסילות. בדרך-כלל, אני משתדל, שבימי שני יהיו פעולות יותר חינוכיות ובימי חמישי אני קצת “משחרר”, והפעילות היא יותר של כיף, כמו, למשל, ארוחה, אם מגיעים ילדים למועדון לפעולה. לאורך הזמן פעולות חינוכיות שעשינו התייחסו, למשל, לחג הסיגד של הישראלים ממוצא אתיופי, ולמדנו קצת על הישראלים האתיופים, למדנו על נשים מנהיגות בעולם, על המצב הסוציו-אקונומי של אי שוויון בחברה, והגענו לדבר גם על גירוש הפליטים, מבקשי המקלט, מישראל. הרבה פעמים קרה וקורה, שלא מגיעים ילדים , ואני נשאר עם שניים בלבד, כי יש להם מחויבויות. אני חושב, שזה מאוד חשוב להגשים את עצמך ולפתח את הכישרונות שלך, אבל יש לזה מחיר, וצריך להתמודד אתו. המחיר הוא, כמובן, שיש ילד אחד או שניים לפעמים בפעולה”.

רועי אומר, שאחת הדרכים להתמודד עם מיעוט מספר הילדים בשכבת הנעורים הוא להחזיר נורמה שהייתה נהוגה לפני שנים, והופסקה במסילות – הדרכת שכבת ג’, ו- ד’. ירדן גורדון ומיקה קוויק מדריכות את שכבות ג’, ו- ד’.

“הדרכת השומר הצעיר את השכבות האלה, זה מאוד חשוב בעיני. בגילאים הרכים האלה, ילדים סופגים. עיצוב הזהות השומרית, והבנת התרבות השומרית, צריכים להיעשות כבר בגילאים האלה. כנוער, הילדים כבר יעברו משלב של “לספוג בעיקר באופן פסיבי ממדריכים”, לשלב של לספוג בגובה העיניים, ובעיקר לשלב של הפקת פעילות ביוזמה שלהם עצמם, בהדרכת מי שיהיה כאן מדריך או מדריכה אחרי הגיוס שלי”.

בכל יום שני רועי עובר עם ירדן ומיקה על הכנת פעולה לילדי ג’, ד’, ואז מגיע גם לפעולה עצמה, בימי שלישי.

“אחת החוויות המיוחדות שלי במסילות, לבד מהקשר הטוב שנוצר ביני לבין הנעורים כאן, היא, שזו הפעם הראשונה שעלי קם ונופל- האם תהיה תנועה במקום, או לא. זה לוקח ממני המון, ונותן לי הרבה יותר. אני מאושר מזה, ואוהב את הקיבוץ. זה דורש לחשוב מחוץ לקופסה ונצטרך להמשיך ולחשוב מחוץ לקופסה, בכדי להגדיל את הנוער כאן. אני אופטימי, כי אנחנו נחשוב על פתרונות, ואני חושב שקליטתן של משפחות חדשות בקיבוץ זה חלק מהפתרון, גם אם לא כולו”.

דבר שהיה חסר לרועי במהלך השנה הוא שיתוף-פעולה יותר משמעותי של הורים. “היה חסר לי חיבור עם הורים, רציתי לשבת איתם, ולערב אותם, וזה לא הסתייע, בין השאר, כי לא היה לי ברור מי אחראי על הדברים בשנה זו, אבל אני מקווה שבשנה הבאה יהיה יותר שיתוף-פעולה של ההורים, כי חשוב שהחינוך של הילדים והנוער יצמח יחד ובתוך הערכים והזהות השומרית”.

כתבה :דפנה בר

התחברות אל האתר
דילוג לתוכן